Het is raadzaam om eerst altijd een backup te maken voordat de versie wordt veranderd. Een backup kan worden gemaakt in een aantal stappen.

Ga naar het gamepaneel en klik op je server.

Zet de server uit en klik bovenaan op "Versie".

Kies de gewenste software en versie, klik hierna op "verander serverversie", zodra de versie is veranderd kan je op console klikken.

Start de server op.

Indien er een fout ontstaat tijdens het opstarten, dan is de kans groot dat je wereld niet overeen komt met de server versie. Dit is op te lossen door de mappen "world", "world_nether", "world_the_end" te verwijderen via het bestandsbeheer.

Doormiddel van dit artikel zou het je gelukt moeten zijn je versie van je server te veranderen! Mocht het nog steeds niet gelukt zijn, dan staan onze medewerkers voor jou klaar: Neem contact op