Hoe stel ik dynmap in?

Voor deze uitleg heb je een minecraft server nodig en de Dynmap plugin nodig.

Installeer de Dynmap plugin. Dit kan via deze link. Upload hierna de plugin naar je server.

Voeg een extra poort toe aan de server.
(https://kennisbank.mc-node.net/nl/article/hoe-voeg-ik-een-extra-poort-toe-asssx8/)

Ga naar het gamepaneel en klik op je server.

Restart de server

Ga naar file manager.

Ga naar het mapje plugins.

Klik daarna op het mapje "Dynmap"

Klik vervolgens op "configuration.txt"

Vul de extra poort in (op regel 332) die je eerder hebt aangemaakt.

Klik vervolgens op Sla Op.

Herstart vervolgens je server.

Ga naar de firewall tab.

Selecteer de dynmap poort, en als beschermingsprofiel gebruik je Strict TCP.

Het kan tot 30 minuten duren voordat de firewall dit heeft toegepast. Als je het niet meteen kan bereiken, probeer later opnieuw.

Open een nieuw venster op je internetbrowser en vul daar het IP in wat u heeft ingevuld in de configuration.txt en daarna doet u : poort.

Voer vervolgens "/dynmap fullrender world" uit in de server zodat uw wereld gaat laden op de webpagina.

Doormiddel van dit artikel zou het je gelukt moeten zijn om een dynmap op te zetten. Mocht het nog steeds niet gelukt zijn, dan staan onze medewerkers voor jou klaar: Neem contact op

Bijgewerkt op: 15/12/2023