Voor deze uitleg heb je een minecraft server nodig en de Dynmap plugin nodig.

Installeer de Dynmap plugin. Gebruik hier voor de kennisbank die hier onder staat beschreven.
(https://kennisbank.mc-node.net/nl/article/hoe-installeer-ik-een-plugin-1c93st1/)

Voeg een extra poort toe aan de server.
(https://kennisbank.mc-node.net/nl/article/hoe-voeg-ik-een-extra-poort-toe-asssx8/)

Ga naar de filemanager van de server en ga naar het mapje plugins.

Klik daarna op het mapje "Dynmap"

Klik vervolgens op "configuration.txt"

Klik vervolgens op het Windows teken op je computer.

Typ vervolgens "cmd" in en klik op enter.

Ping volgens het connectie IP van de server (dit ziet er soortgelijk uit als nodex.mc-node.net). Zie bijlage hier onder. Let op! haal het poort weg. (dit is wat achter de : staat).

Dan komt daar een IP uit.

Vul het IP dat je hebt gekregen uit stap 9 in op regel 329.

Vul de extra poort in (op regel 332) die je eerder hebt aangemaakt.

Klik vervolgens op Save Content.

Herstart vervolgens je server.

Open een nieuw venster op je internetbrowser en vul daar het IP in wat u heeft ingevuld in de configuration.txt en daarna doet u : poort.

Voer vervolgens "/dynmap fullrender world" uit in de server zodat uw wereld gaat laden op de webpagina.

|Doormiddel van dit artikel zou het je gelukt moeten zijn om een dynmap op te zetten. Mocht het nog steeds niet gelukt zijn, dan staan onze medewerkers voor jou klaar: Neem contact op