Ik heb een minecraft server gekocht, wat nu?

Ik heb een minecraft server gekocht, wat moet ik nu doen?

Gefeliciteerd met de aankoop van je Minecraft-server! Hier is een tutorial om je op weg te helpen met het opzetten en beheren van je server:

Ga naar je mail waarop je de bestelling hebt gedaan en zoek de mail: "Account aangemaakt" Klik op de mail en klik op "stel mijn account in"

Let op! Heb je geen mail? Dan is de kans groot dat je al een account op ons gamepaneel hebt en kan je deze stappen overslaan. (ga dan naar stap 3)

Je wordt nu naar onze gamepaneel gestuurd en nu moet je een wachtwoord instellen voor ons gamepaneel. Let op de inlog op onze klanten paneel (client.mc-node.net) is dus ANDERS dan ons gamepaneel!

Let op! Als je deze melding krijgt in het rood boven aan: "Interne fout: de sleutel voor dit bericht is niet ingesteld, neem contact op met de auteur: fabianser" dan heb je te lang gewacht met wachtwoord instellen en moet je bij https://panel.mc-node.net op wachtwoord vergeten klikken en dan stel je opnieuw je wachtwoord in. Let op dat je dit niet 3/4x doet gewoon 1x wachtwoord vergeten dan maximaal 2/3 minuten wachten en dan in je mailbox kijken.

Je ziet nu je bestelde Minecraft server en je kan daar op klikken.

Je gaat nu links naar "Versie"

Klik nu op de gewenste versie. Let op wil je met vrienden gaan survivallen dan raden we paper aan en niet vanilla, want paper is sneller.

Nu klik je op versie veranderen.

Klik nu op "Console".

Klik nu boven aan op "Start".

Nu start je server op en na een tijdje krijg je de melding dat je EULA moet accepteren klik hier dan ook op "Ik accepteer".

Nu zou de server automatisch weer moeten opstarten en je server staat aan als hij boven aan groen brand.

Bijgewerkt op: 30/06/2024