Hoe installeer ik 2fa op mijn vps?

De gegevens (IP adres en root wachtwoord) zijn te vinden bij de mail welke je hebt gekregen na het bestellen van de VPS.

Login in de ssh van je vps (Dit werkt niet met windows vpsen alleen met ubuntu en centos vpsen.)

De uitleg hiervoor kan je hier van vinden.

Installeer de google authenticator package.

sudo apt install libpam-google-authenticator

Installeer de Google Authenticator App op je telefoon

Configureer Google PAM in Ubuntu. Doe dit alsvolgt.

- Voer het volgende commando uit om het juiste bestand te openen
sudo nano /etc/pam.d/common-auth

- Voeg deze regel doe zoals is aangegeven op de screenshot.
auth required pam_google_authenticator.so

- Sluit het bestand af door Cntrl + x -> y -> enter te drukken.

Voer het commando
google-authenticator
uit, en volg de stappen.

Doormiddel van dit artikel zou het je gelukt moeten zijn om een SSL aan temaken op uw vps/dedicated server. Mocht het nog steeds niet gelukt zijn, dan staan onze medewerkers voor jou klaar: Neem contact op

Bijgewerkt op: 20/04/2022