Hoe verbind ik mijn database?

In deze tutorial tonen we je hoe je een server met een database verbindt aan je FiveM Server. Een extra hulp artikel indien de database nog niet is aangemaakt database

Ga naar het gamepaneel en klik op je server.

Klik op bestanden

Klik op de server.cfg

Voeg dit toe boven op je server.cfg:

set es_enableCustomData 1
set mysql_connection_string "server=HOST;uid=USERNAME;password=PASSWORD;database=DBNAME"

Maak hierna de database aan indien dit nog niet gebeurt is dit een hulp artikel: database Zet bij "DBNAME" de naam van de database.

Voer bij "Host" de "Host" in dus alleen het cijfer ip. Bij Username voer je de gebruikersnaam in, bij password voer je het wachtwoord in.

Doormiddel van dit artikel zou het je gelukt moeten zijn om een database te verbinden aan je FiveM Server. Mocht het nog steeds niet gelukt zijn, dan staan onze medewerkers voor jou klaar: Neem contact op

Bijgewerkt op: 07/04/2022