Ga naar "File manager".

Ga naar het mapje plugins.

Ga naar de pagina van EssentialsX, dit kan via deze link.

Klik hier op "download now".

Ga terug naar het Gamepaneel en klik op uploaden.

Selecteer hier het gedownloade bestand en klik op openen.

En klik op de 3 puntjes en op "Unarchive".

Verwijder nu de .zip folder en de essentialsfiles die je niet nodig hebt. Hieronder staat uitgelecht wat welke file doet.

EssentialsX XAMMP: Om XMPP te gebruiken.
Essentials GeoIP: Om bijvoorbeeld de whois van een gebruiker te zien.
EssentialsX Protect: Een simpele world protectie
EssentialsX AntiBuild: zorgt ervoor dat je niet kan bouwen.
EssentialsX Spawn: zorgt evoor dat je /spawn kan gebruiken
EssentialsX Chat: zorgt ervoor dat je de chat opmaak kan aanpassen.
EssentialsX: is de "normale" essentials deze heb je ook nodig om het bovenstaande te gebruiken en zorgt voor /gmc, /fly en ect.

Herstart nu uw server en essentials zal werken.

Doormiddel van dit artikel zou het je gelukt moeten zijn om essentials te installeren. Mocht het nog steeds niet gelukt zijn, dan staan onze medewerkers voor jou klaar: Neem contact op